Var är min stimulans!

Om du har fått ett stimulanspaket med posten kanske du frågar: Var är min stimulans? Goda nyheter! Det finns en app som hjälper dig. Med Get My Payment kan du kontrollera statusen för dina stimulanscheckar och lägga till direktinsättningsinformation så att du kan få din check snabbare. Många har klagat på att appen inte fungerar eller returnerar ett felmeddelande som säger “Betalningsstatus inte tillgänglig”

Genom IRS: s Get My Payment Tool kan du se statusen för den tredje stimulanskontrollen. Åtkomst till denna webbplats kräver ditt personnummer, datum, gatuadress, postnummer, betalningsmetod och personnummer. När du har angett dessa uppgifter öppnas ett popup-fönster som visar information om din betalningsstatus. Detta kommer att meddela dig om betalningen skickades med direkt deposition eller post. Om status visar “inte tillgänglig” betyder det att din tredje stimulanskontroll inte har mottagits.

Det här verktyget tillhandahåller inte uppdateringar per timme. Verktyget uppdaterar statusinformation endast en gång per dag. Den innehåller inte detaljer om statusen för dina stimulanscheckar eller vilka åtgärder du ska vidta om betalningsproblem uppstår. IRS vill inte att du ringer deras representanter om det finns ett problem. Du bör inte kontakta IRS om det finns problem med din betalning. IRS-representanten som svarar på din telefon kommer inte att kunna berätta något annat än vad som redan finns på det verktyget.

Vissa människor fick inte sina första stimulikontroller i tid. Vissa mottagare fick inte checkarna alls. Även om du inte lämnade in din deklaration i första hand kan du fortfarande kräva din återhämtningskredit för dina stimulansbetalningar 2020. Du behöver inte oroa dig om du har tur. Du kan spåra dina stimulansbetalningar med IRS verktyg. Du har många alternativ för att kontrollera statusen för din stimulansbetalning online.

Institutet för skatter och ekonomisk politik uppskattar att 200 miljoner vuxna och 80 miljoner barn kommer att få stimulanscheckarna. En person kan övervägas om de har en justerad bruttoinkomst på $ 80,000 eller mindre. För att vara berättigad måste du vara under 16 år gammal. En kontantbonus upp till $2 000. Öppna ett kvalificerande checkkonto och följ aktivitetskraven. Om du är berättigad kommer din check att skickas till dig inom några minuter.

Många skattebetalare frågar var deras stimulans är. Vissa människor är förvirrade över vad som händer och varför det tar så lång tid. Vissa människor är osäkra på den exakta orsaken och undrar om de saknar sina kontroller. H&R Block och TurboTax, Intuit, har skickat meddelanden till kunder för att lugna dem. Andra stimulansbetalningar skickades också till släktingarna till dem som dog. Statliga beslag är dock inte möjliga för stimulansbetalningar. Regeringen kan beslagta dina stimulanspengar i vissa fall om du inte betalar federala studielån eller barnbidrag.